مقدمه ای بر MPLS

ساخت وبلاگ

MPLS   یکی از پروتکل های حمل داده در شبکه با عملکرد و مقیاس پذیری بسیار بالا است.در این مکانیزم با دسترسی مستقیم به داده ها در یک گره و استفاده از یک برچسب کوتاه و اجتناب از جستجو در Routing Table بسیار پیچیده بسته را برای مقصد مشخص شده ارسال می کند.
در شبکه هایی که از این پروتکل استفاده می شود به هر بسته برچسبی (Label) اختصاص داده می شود. مکانیزم انتقال بسته بر اساس محتوای این برچسب تصمیم می گیرد که بسته را به کجا ارسال کند، بدون نیاز به اینکه خود بسته را بررسی کند. در این پروتکل شما می توانید یک ارتباط End to End‌ با وجود استفاده از هر پروتکل مسیر یابی در زیر ساخت برقرار نمایید.

MPLS‌ را اگر بخواهیم در مدل OSI در نظر بگیریم باید آن را میان لایه دو (لایه پیوند داده) و لایه سه (لایه شبکه) دانست.

MPLS را در لایه ۲٫۵ مطرح می کنند ، البته این لایه کاملا مجازی بوده و در هیچ جایی جزء MPLS مطرح نشده است.

این طراحی یک سرویس واحد حمل داده برای هر دو جریان Circuit-based Client‌ و Packet-switching Client را مهیا می کند. همچنین توانایی حمل انواع ترافیک و IP Packets را در انواع شبکه های فعال ATM , SONET , Ethernet Frames را دارا می باشد .

تکنولو‍ژی های متفاوتی مانند Frame Relay , ATM  نیز با همین اهداف قبلا وجود داشتند که برای پیاده سازی از آنها استفاده می شد. بسیاری از مهندسان شبکه معتقد بودند که  ATM ها باید با پروتکل های دیگری که Overhead کمتری دارند و در عین حال ارتباط را برای بسته با طول فریم متغیر امکان پذیر میکند جایگزین شوند.

MPLS   در حال حاضر به جای برخی از این تکنولوژی ها در بازار است و امکان اینکه در آینده به طور کامل جایگزین شود بسیار زیاد است.

تاریخچه

در سال ۱۹۹۶ گروه lpsilon پروتکل مدیریت جریان (Flow Management Protocol) را پیشنهاد داد . آنها تکنولوژی IP Switching‌ را تنها برای استفاده در بستر ATM تعریف کردند، این پروتکل امکان دسترسی و تسلط بر بازار را نداشت.

در این زمان کمپانی سیسکو طرحی را ارائه کرد. این طرح که Tag Switching نام داشت برای انتقال داده در بستر ATM  تعریف شده بود.

 نسخه ای از این طرح که در انحصار کمپانی سیسکو بود و تنها بر روی دستگاههای ساخته شده توسط این شرکت قابل اجرا بود به Label Switching تغییر نام داد.

این طرح بر روی استاندارد باز IETF (Internet Engineering Task Force)‌ نیز تعریف شد.
IETF پیشنهادات مرتبط به سایر فروشندگان است که مجموع پروتکل ها را توسعه داده و ویژگی های مربوط به فعالیتهای دیگر فروشندگان را ترکیب می کند.

 

    کتابخانه تخصصی رشته کامپیوتر ...
    ما را در سایت کتابخانه تخصصی رشته کامپیوتر دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : َA&N dlebook بازدید : 1666 تاريخ : چهارشنبه 17 ارديبهشت 1393 ساعت: 13:31